Men nu blev det altså rugbrødets tur, og det smagte faktisk rigtig dejligt, så jeg håber at jeg fortsat får taget mig sammen til at bage det i stedet for at købe det
Jeg havde fundet to forskellige opskrifter på glutenfrit brød/stenalderbrød, og jeg har så kombineret de to, da den ene havde squash og græskarkerner i sig, som jeg gerne ville have i den anden. I får opskriften som jeg lavede den.
Glutenfrit rugbrød med squash
3dl vand
75g hørfrø
14 svesker
50g gær
3 tsk salt
½ -1 revet squash
200g fuldkornsrismel
200g hirseflager
100g boghvedemel/majsmel/boghvedegryn
50g græskarkerner/solsikkekerner
2 spsk FiberHusk (loppefrøskaller)
Hørfrøene sættes i blød i 2 dl vand i en time. Vandet skal bruges i dejen senere. Sveskerne blendes med lidt af vandet fra hørfrøene.
Gæren opløses i 1 dl lunkent vand, og derefter tilsættes 2 spsk af de blendede svesker. Lad blandingen stå i 10min. Derfter blandes alle andre ingredienser sammen, og dejen skal nu hæve et varmt sted i ca. 60-70 min.
Bages i en rugbrødsform i ca 75min ved 200 grader.
Mit brød er bagt i en ret stor form og derfor blev det ikke så højt. Næste gang prøver jeg en mindre form. :)
Det smager super dejligt selvom det er uden gluten. Da holdbarheden ikke er mere end 3-4 dage, kan man med fordel skære det i skiver og fryse det ned i mindre portioner. Jeg skal hilse og sige at det også smager lækkert efter en tur i fryseren og derefter brødristeren. Mums.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar