lørdag den 13. april 2013

Læææækker edamamesalat med tomat og koriander

Eda´ hva´ for noget?

Selvom jeg har været totalt vild med edamamebønner i mange år, siger min erfaring mig at det ikke er alle der har fundet frem til denne super lækre "bønne". Grunden til at jeg skriver bønner i gåseøjne er fordi de altså slet ikke smager som fx. en kidney eller hestebønne.
De har en rigtig lækker mild smag, og så er de semifaste i konsistensen og ikke bløde og lidt melede som bønner ellers godt kan være. Så er de jo sunde og fulde af protein, alt i alt et super alternativ til de sædvanlige grøntsager eller som snack.

Såååå... håber det var salgstale nok til at i derude får lyst til at give jer i kast med dem. Til jer som allerede elsker dem, så håber jeg at denne salat/tilbehør kan give mod på at bruge dem på en lidt anden måde. :)

De kan fås i de fleste større supermarkeder, normalt i en pose hvor de ikke er bælgede, men i vores lokale brugs, fandt jeg dem faktisk bælgede, så kan det jo ikke blive meget nemmere. :)Edamamesalat:

1 pose bælgede edamamebønner (her brugt 400g)
2 -3 tomater
3/4 af en krukke med koriander
1 tsk flydende honning
saften fra en ½ citron
2-3 spsk hvidvinseddike
Lidt olivenolie
salt

Edamamebønner tøes op og er derefter klar. Tomaterne udkernes og skæres i tern (kun det yderste bruges). Korianderen hakkes fint, og det hele blandes med de øvrige ingredienser.2 kommentarer:

  1. mums den var god, blev dog lavet med basilikum i stedet for koriander, da min mand ikke er så vild med det, det fungerede rigtig godt

    SvarSlet
  2. Det må jeg helt sikkert også prøve af - koriander er nemlig ikke altid alles smag ;)

    SvarSlet