onsdag den 10. april 2013

Kikærtesalat med langtidsbagte tomater

Her i påsken (surprise ;)) var vi til påskefrokost med familien. Det var den klassiske sammenskudsfrokost, og det vi valgte at tage med var en skinkesalat og en kikærtesalat med langtidsbagte tomater.
Kikærtesalaten var nok noget utraditionel, men jeg havde lyst til en ret, der ikke var så tung som nogle af de andre retter ellers nemt kan blive.

Jeg har brugt denne opskrift som inspiration men ændret lidt i indholdet, ligeledes har jeg lavet tomaterne anderledes, så derfor skal i da ikke snydes for min version af en lækker kikærtesalat.

Kikærtesalat:

2 ds kikærter/460g kogte kikærter
½ agurk skåret i små tern
1 salatløg i skiver (de hvide)
Fetaost i blok (så meget som man synes der er passende) Coop har en fetaost i blok der er fast i konsistensen, hvilket kan være en fordel, da det hele ellers bliver lidt udsplattet.
Saft og skal af en ½ citron
Et godt skvæt olivenolie
Salt og peber

Langtidsbagte cherrytomater:
500g cherrytomater
2 fed hvidløg
salt og peber
En lille smule olivenolie

Cherrytomaterne skæres i halve og lægges på en bradepande (med bagepapir på selvfølgelig ;). Hvidløget presses ud over og de drysses med lidt salt og peber. Derefter rodes det hele godt sammen med olivenolien, så hvidløgene bliver godt fordelt.
Herefter vendes alle tomaterne så de vender indersiden opad, og de bages i ovnen på 125grader i ca 1 time.

Opskriften på tomaterne er lidt løs i det, og det er meget med at føle sig frem, og gøre hvad man lige føler for på dagen. :) De bliver gode ligegyldigt hvad, så lad dem afspejle dit humør og giv den gas med hvidløget eller noget helt andet hvis du føler for det. Er sikker på at basilikum, timian eller noget helt tredje også ville være godt til. I forhold til bagetiden, så er den også lidt loose, og nogle vil foretrække kun 45min og andre 1½time - prøv dig frem. :)

Når tomaterne er færdige og er kølet af, blandes de med resten af ingredienserne og voila - den lækreste salat er klar.
2 kommentarer:

  1. DEN skal på madplanen! Jeg pinner den lige - tusind tak! Elsker kikærter :)
    KH Lene // Nifty By Nehl // DuftVerket

    SvarSlet
  2. Det var så lidt - håber den kommer til at smage :D
    Mvh Susan

    SvarSlet