onsdag den 19. september 2012

Dejlig veninde og gode småkager

Jeg har tidligere boet 14mdr i Malaysia, hvor jeg arbejde med markedsføring for Nivea (da jeg også har en bachelor fra CBS). Ganske kort, så var det mit livs eventyr, og en fantastisk tid i mit liv.
Jeg mødte rigtig mange dejlige mennesker dernede, men specielt én pige blev en fantastisk veninde. Vi arbejdede sammen, og brugte desuden det meste af vores fritid sammen hvor vi tog på dykkerture, og var et fast makkerpar, hånd i hånd mange meter under vandoverfladen.
Jeg har efterfølgende set hende på to ferier i Malaysia, og savner hende rigtig rigtig tit. Det er svært at have en veninde man har oplevet så meget med, og som man holder så meget af, men som ikke er tæt på en fysisk. Hun har fx. aldrig set min søn, som forresten blev født på hendes fødselsdag. :D


Nåh det var lige et af de lidt mere personlige indlæg. :) Men det skulle faktisk have handlet om nogle rigtig gode kinesiske småkager som jeg ha lavet idag. De er fra min netop omtalte venindes mor og smager bare rigtig dejligt. De tager en krig at lave, men de er det værd.
De kræver godt nok sådan en støbejernsform ting, men måske sådan en kan fåes i en kinesisk købmand?

Opskriften er:
2æg
160g sukker
250ml vand
½ ds kokosmælk
100g kartoffelmel eller rismel
300g hvedemel

Mix æg og sukker sammen i 4 minutter. Bland derefter resten af ingredienserne i.
Småkagerne laves ved at dryppe formen i dejen (den skal ikke opover kanten!) og skal den friture steges. Efter lidt tid i olien vil den selv slippe formen. Til slut skal de dryppe af på køkkenrulle og pakkes i en tæt dåse.

3 kommentarer:

  1. Sjovt at finde din blog og dit indlæg om de kinesiske småkager. Jeg har nemlig præsist sådan et jern med 3 udskiftelige mønstre på. Men dette jern er dansk og fra sønderjylland. Jeg har dog ikke pt. opskriften da den har forlagt sig hos min mor, men jeg kan huske som barn at vi fik disse.
    mvh. Rikke Skjøth

    SvarSlet
  2. Hej Rikke.
    Tak for din kommentar. Hvor er det sjovt, og utroligt at du lige faldt over mit blogindlæg med dette jern. :D
    Jeg ville altså blive rigtig glad hvis du ville skrive til mig hvad jernet hedder? Så kan jeg evt. google mig frem til om der er andre opskrifter man kan bruge til det.
    Du kan evt. skrive til mig på Susanwrasmussen@gmail.com
    Mvh Susan

    SvarSlet
  3. Vaffel- og Bageforme
    Til lynhurtig fremstilling af 40 vafler, inden for 20 minutter.
    Vaflerne egner sig som kaffebrød fyldt med flødeskum eller is.
    Uden sukker er vaflerne fortrinlige som krystader, tarteletter og kuvertbrød.
    Opskrift til ca. 40 vafler:
    1 stor kop mælk
    1 stor kop mel
    2 teskefulde sukker
    1 eller 2 æg
    lidt salt
    og lidt vanillesukker.

    BRUGSANVISNING
    Rør mel, sukker og salt sammen med mælken; tilsæt æg og rør massen godt, til den bliver til en let, flydende dej.
    Opvarm i mellemtiden fedtet og formen til tilpas bagevarme.
    Tag så formen ud af fedtet, lad fedtet dryppe godt af, så intet fedt kommer i dejen.
    Dyp derpå langsomt formen i dejen, lad den blive stående nogen tid i dejen, men lad ikke noget af dejen løbe over den øverste kant på formen.
    Når dejen hæfter til formen, sæt så formen ned i fedtet og bag vaflen gylden.
    Dette bagværk smager fortræffeligt og er meget drøjt.
    Det fremstilles frem for alt let og med ringenudgifter.
    Alt fedt kan anvendes. Svinefedt, oksefedt eller olie. Især raffinol anbefales.

    Ovenstående er skrevet af efter en gammel æske.
    Jeg har set at man i USA kalder det for skandivaiske bagejern. E-bay er fyldt med dem. Jeg har også set dem i den blå avis.

    Jeg har en anden opskrift:
    1 kop mel
    1 kop mælk
    2 æg
    3 tsk. sukker
    Vanille
    Dyppes in180° ...halvt svinefedt, halvt rapsolie... til de er lysebrune.

    De kaldes for Krustader, når man bruger et jern, der kan forme en lille skål, man kan fylde.

    SvarSlet