mandag den 1. oktober 2012

DIY hjemmelavede lys

For laaang tid siden hev jeg en side ud af et blad, om hvordan man selv kunne lave lys ud af lysstumper. Hele sidste vinter gik jeg og samlede stumper (og det tager rimelig lang tid herhjemme, da Villads har haft lidt problemer med astmatisk bronkitis, så vi har faktisk aldrig lys tændt) he he.

Da jeg så kom til at nu ville jeg prøve at lave de lys der, så kunne jeg selvfølgelig ikke længere finde det jeg havde hevet ud af bladet. :D Så det blev lavet lidt på gefühl og ud fra hvad jeg kunne huske fra bladet.

Jeg havde ikke lige nogle oplagte beholdere til lysene, så jeg fik en ide om at lave dem i sådan nogle fine gamle forskellige kopper, som man tit kan købe billigt på loppemarkeder. Dem jeg har brugt her, har jeg givet 5kr for stykket.

Nåh men nu til billederne. Fremgangsmåden kommer efterfølgende. :)


Jeg pakkede to af dem ind og brugte dem som en lille værtindegave til en kollega der blev rigtig glad for dem. :)

"Opskriften" er:

Lysstumper
Væger
Kop (eller andet) til lyset
Kødnål (eller andet) til at holde vægen på plads
Fad til vandbad

Lysstumperne smeltes over vandbad, som var det chokolade :D Husk ikke bare at blande alle farver, da den så bliver knapt så køn.
Vægerne købes enten med sådan en lille afslutning, sølvdut forenden, eller også kan de sættes fast om en 1krone, så den bliver på bunden af koppen.
Dernæst hældes den flydende sterin ned i kopperne. Man skal ikke fulde dem helt op, da det falder sammen i midten når de tørrer, og derfor skal kopperne efterfyldes når første del er tørret.
Når sterinen er hældt i, skal vægen holdes på plads indtil det tørrer op. Jeg brugte kødnåle, men fx en blyant ville også kunne bruges da det bare lige skal støtte vægen.

Vupti så har man de fineste hjemmelavede lys. Måske til julegaver?

4 kommentarer:

 1. Wow, de er fine! Måske vi snart skulle gi en bid mad, så der kan falde en lækker værtindegave af! :-)
  Knus! :-*

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sandra! He he ja i siger bare til - så skal jeg nok sørge for værtindegaven ;)
   Knus

   Slet
 2. De er vildt fine! Hvor har du købt vægerne? :-)

  SvarSlet
 3. Tak skal du have :) Vægerne er købt i panduro hobby. Du kan se dem her http://www.pandurohobby.dk/Catalogue/95-Sasoner-andre-traditioner/9550-Lys/955030-Tilbehor/1/040998-Voksede-vager-10-cm-10-stkpk

  God fornøjelse ;)

  SvarSlet