mandag den 15. oktober 2012

Bananis :D

Jeg har længe tænkt på at lave bananis til fryseren, så man har et sund alternativ til når de nsøde tand melder sig.

Altså ikke sådan en lækker flødeis, men sådan en bananis hvor en halv banan sidder på et grillspyd. :)
Først lavede jeg denne her variant:  (har hevet opskriften ud af et blad, men nu kan jeg ikke se hvilket blad det er)

- Friskpresset saft og fintreven skræl af 2 øko appelsiner
- 3-4 spsk. rent kakaopulver
- 1 spsk. stødt lakridsrod (lakridspulver)
- 1 tsk. stødt kanel
- 4 øko bananer, skrællede og skåret i halve
- 8 grillspyd af træ
- Kokosmel

Sådan gør du:
Rør appelsinsaft, - skræl, kakao, lakrids og kanel sammen i en skål. Massen skal være næsten lige så tyk som smeltet chokolade. Sæt banenerne på grillspyd. De skal spiddes på langs. Vend bananerne i appelsin-kakao-lakrids-blandingen. De skal være helt dækkede fra top til tå. Drys dem så med kokosmel.
Frys banenerne med spyd ned, og når de er frosne, kan de lægges i fryseposer til den søde tand melder sig.


Sådan her kom de så til at se ud. Problemet var bare at de så bedre ud end de smagte. He he.
De har en meget speciel smag, og falder nok ikke lige i alles smag. :/

Så derfor har jeg idag lavet klassikeren og overtrukket nogle nye bananer med helt almindelig chokolade og drysset kokosmel udover. Det er en smag man ikke bliver overrasket over. :)

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar