søndag den 26. januar 2014

Peter Plys kage

Peter Plys kage:

 
I den tid jeg har været væk fra har der stadig været overskud til at lave lidt kager, så nogle af dem skal i ikke snydes for. :)
 
Denne her Peter Plys kage lavede jeg til Villads´ 3års fødselsdag i maj og den var et stort hit blandt både børn og voksne, hos de voksne nok mest fordi de var imponerede ;)
 
Form: Wilton Peter Plys form
Kagen: Alm chokoladekage
Topping: Smørcreme med farver - gul, rød, sort, blå, lyseblå og lysebrun
Tyl: Wilton stjernetyl nr. 1M og lille rund tyl nr. 3
 
Til formen følger der vejledning med til hvordan man skal gribe det an, men i hovedtræk så startede jeg med at lave alle de glatte område, hvor jeg smurte smørcreme på med en lille kniv. Det værende de sorte områder i hovedet, honningkrukken og foden. Derefter har jeg brugt en lille bitte rund tyl (nr. 3) til at optegne alle konturerne med sort smørcreme. Det er små sorte streger man kan se fx mellem hovedet og blusen, rundt om armen, på kraven af blusen, på honningkrukken og rundt om benet.
Derefter er tyllen 1M brugt i de respektive farver på Peter Plys. :) Jeg vil dog sige at det er vigtigt at smørcremen ikke er totalt blød, for så får man ikke gode nok "toppe". Omvendt skal den heller ikke være for hård, for så kommer det til at tage en krig at få lavet alle de toppe. Så en god mellemting. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar